sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Pikkuleipiä


Vihdoin ja viimein koitti kauan odotettu loma! Sen kunniaksi tein pikkuleipiä,  ja samalla pääsin testaamaan uudehkoja ankka- ja muffinssimuotteja.

Nämä ovat loistavia herkkuja lastenjuhliin, tai näistä voi loihtia ihania lahjoja pakkaamalla ne esim. sellofaaniin tai suloiseen rasiaan.



Taikinaohje on alunperin Mansikkamäeltä:

2,5 dl sokeria
150 g voita tai margariinia, pehmennettynä
1 kananmuna
0,5 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
6-6,5 vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, ja vanilliinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos taikinaan.

3. Kääri taikina esim. muovikelmuun, ja anna jähmettyä vähintään pari tuntia jääkaapissa.

4. Kauli taikina kuten piparkakkuja tehdessä, ja tee muoteilla pikkuleipiä. Paista pikkuleipiä n. 5-6 minuuttia (koosta riippuen) 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. 

5. Anna pikkuleipien jäähtyä kunnolla, ja koristele haluamallasi tavalla. Huom! Anna myös pikeerin kuivua kunnolla, ennen kuin pakkaat pikkuleivät!

Paksumpi reunapikeeri:

1 valkuainen
2 tippaa sitruunamehua
3,5 dl tomusokeria

Ohuempi täyttöpikeeri:

1 valkuainen
2 tippaa sitruunamehua
2,5 dl tomusokeria

Pikeeri valmistetaan sekoittamalla tomusokeri valkuaisen (ja sitruunamehun) joukkoon. Pikeerin voi värjätä esim. pastaväreillä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti