lauantai 7. kesäkuuta 2014
Gluteeniton täytekakku
Sain kunnian tehdä muutaman kakun erään neidin syntympäiville, ja yksi toiveista oli gluteeniton täytekakku suklaatäytteellä. Gluteeniton kakkupohja oli vähän vieras minulle, joten testasin sen jo viikko sitten. Pohja oli oikeastaan ihan samanlainen tehdä kuin vehnäjauhoistakin, mutta ainakin koekakun pohja oli aivan superpehmeä, se vähän niinkuin suli suuhun. Kakkupohjan leikkaaminen oli tosin vähän haastavaa, koska se on niin pehmeä, mutta ihan hyvin onneksi onnistuin :)
Tässä ohjetta:
pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5dl perunajauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
Huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdotetaan, kunnes vaahto on lähes valkoista. Joukkoon siivilöidään loput aineet, ja käännellään taikina varovasti tasaiseksi. Taikina kaadetaan irtopohjavuokaan, ja paistetaan 175 asteessa 35-40 minuuttia.
suklaatäyte (tämä määrä riittää yhteen väliin, tähän kakkuun tein siis kaksi annosta)
150 g suklaata (käytin Fazerin sinistä)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl Flora Vispiä
Flora Vispi vispataan vaahdoksi. Joukkoon sekoitetaan tuorejuusto sekä sulatettu suklaa. Täyte jähmettyy kivasti jääkaapissa, eli kakusta tulee helposti aika korkea.
Laitoin lisäksi kakun väliin mansikkahilloa sekä tuoreita mansikoita viipaleina. Kakun kuorrutin Flora Vispillä, jossa mukana on pari teelusikallista sokeria ja vaniljasokeria, js päälle laitoin ison kasan marjoja!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti