maanantai 23. kesäkuuta 2014
Hunajainen juustokakku
Tarkoitus ei ollut juhannuksenä mökillä mitään leipoa, mutta Me Naisia selatessa silmiini osui uusi juustokakkuresepti. Pakkohan sitä oli kokeilla, ja tässä reseptiä!
Pohja:
150 g LU:n Bastogne kanelikeksejä
85 g voita
Täyte:
3 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia (käytin turkkilaista, koska kaupassa ei muuta ollut. Kreikkalainen voisi kyllä olla parempaa, tai ehkä se on makuasia.)
600g Philadelphia-tuorejuustoa
3 munaa
1 sitruunan kuori raastettuna
2 dl juoksevaa hunajaa
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Murskaa keksit, ja sekoita keksimurska sulaan voihin. Painele seos vuoan pohjalle (tässä voikin hyvin käyttää mitä tahansa vuokaa, jos esim. mökillä ei satu olemaan irtopohjakakkuvuokaa).
3. Paista pohjaa 5 minuutin ajan.
4. Sekoita jogurtti ja tuorejuusto, ja lisää munat yksitellen. Lopuksi lisää hunaja ja sitruunan kuori. Kannattaa käyttää yleiskonetta tai sähkövatkainta, mikäli sellainen löytyy. Näin seoksesta tulee tasaisempi.
4. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Peitä kakku foliolla, ja paista 45 minuutin ajan.
5. Poista folio, ja jatka paistamista vielä 10 minuutin ajan.
Pakko kyllä mainita, että joko uuni tai sen käyttäjä temppuili, koska kun 45 minuutin paistoaika oli mennyt, oli juustokakkuni vielä täysin juokseva, ja päällä ollut foliokin ihan kylmä :/ Otin sitten folion pois, ja annoin kakun paistua vielä noin 55 minuuttia ilman foliota. Sitten kakku vasta alkoi paistumaan, tiedä sitten missä vika!
Kypsän kakun koristelin simppelisti tuoreilla mansikoilla. Me söimme kakkua jo heti lämpimänä, mutta seuraavana päivänä se oli jääkaappikylmänä paljon parempaa! Tämä oli aika hauska juustokakku, koska makeutuksena käytettiin vain hunajaa. Makeaa ja hyvää siitä tuli, ja kanelinen keksipohjakin oli tosi hyvä!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti