keskiviikko 27. elokuuta 2014

Raparperijuustokakku


Mieheni täytti vuosia, ja sen kunniaksi tein juustokakun. Uunissa tehty juustokakku on ihan parasta,ja tähän lisäsin mukaan raparperia antamaan vähän potkua!

Ohje:

150 g Digestive-keksejä
100 g  voita

600 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
150 g ranskankermaa
1 appelsiinin kuori
1 sitruunan kuori
180 g sokeria
3 munaa
3 rkl vehnäjauhoja

raparperiä maun mukaan
mansikoita koristeeksi

Käytin kolme ohutta raparperin vartta tähän kakkuun, ja valmistelin raparperit leikkaamalla ne reilun viiden sentin pätkiksi. Laitoin pätkät uunivuokaan, ja sirottelin vähän sokeria päälle. Raparperit olivat uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes ne olivat pehmenneet.

Pohja valmistetaan murskaamalla Digestive-keksit, ja sekoittamalla sulatettu voi keksinmuruihin. Taikina painellaan kakkuvuoan pohjalle, ja paistetaan 170 asteessa 5-10 minuutin verran. Pohjan esipaistuttua ladoin raparperit pohjan päälle.


Täyte valmistetaan sekoittamalla ensin tuorejuusto ja ranskankerma yleiskoneessa. Sitten joukkoon lisätään sokeri, appelsiinin ja sitruunan raastetut kuoret sekä jauhot. Lopuksi täytteeseen lisätään kananmunat yksi kerrallaan, koko ajan sekoittaen.

Täyte kaadetaan raparperien päälle, ja paistetaan 175 asteessa vähän reilun tunnin verran. Tällä kertaa pidin kakkua uunissa tunnin ja 10 minuuttia,  sen verran että kakku "hyllyy" vielä keskeltä, mutta on saanut kuitenkin vähän väriä.

Juustokakku kannattaa tehdä aina edellisenä iltana, koska täyte hyytyy jääkaapissa, ja kakusta tulee koostumukseltaan täydellinen! Päälle laitoin vain mansikoita, ja hyvää oli :)

Juustokakku sai seurakseen täytettyjä patonkeja, ja oman suosikkini, hedelmälautasen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti