sunnuntai 7. syyskuuta 2014
Päärynämyslimuffinssit
Nimesin nämä muffinssit aamiaismuffinsseiksi, koska ne mielestäni istuisivat juuri aamiaispöytään tai brunssille ennemminkin kuin jälkiruuaksi tai kahvipöytään. Kyseessä ovat siis päärynämyslimuffinssit.
Alkuperäinen resepti on Gordon Ramseyn, ja muffinsseista tulee tällä ohjeella melko täyttäviä, mutta ei liian makeita. Näistä saisi varmasti jälkiruokamaisempia esim. vaihtamalla muscovadon tavalliseen sokeriin, ja päärynät marjoihin tai suklaapaloihin. Mutta tässä ohjetta alkuperäismuodossaan:
300 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
hyppysellinen merisuolaa
125 g muscovadosokeria
2,5 dl täysmaitoa
2 munaa
100 g voita
2 päärynää kuoruttina ja paloiteltuna pieniksi kuutioiksi
100 g mysliä (käytin Nalle muromysliä)
Jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola sekoitetaan yhteen, ja lopuksi joukkoon sekoitetaan muscovado. Sulatettu voi sekoitetaan maidon ja munien kanssa. Kannattaa käyttää huoneenlämpöisiä munia ja hieman lämmitettyä maitoa, ettei lämmin voisula jämähdä kylmien aineiden kanssa.
Neste sekoitetaan jauhoseokseen, ja lopuksi taikinaan lisätään päärynät sekä n. 50 g myslistä.
Taikina kaadetaan muffinssivuokiin, ja päälle ripotellaan loput 50 g myslistä. Muffinsseja paistetaan 180 asteessa 25 minuutin ajan. Muffinssien annetaan jäähtyä hyvin, ja sitten vaan herkuttelemaan!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hmm...kuulostaapa hyviltä kerrassaan!
VastaaPoistaVoisin testata gluteenittomina tuota päärynää ja mysliä..tai pähkinöitä! Nam!
Kiitos vinkistä ja leivontakulhollinen lämpöä vielä täältä etelän auringon syleilystä!
Gluteenittomana muffinsit varmaan toimisivat hyvin, tulisi ehkä vähemmän tuhti lopputuloskin!
VastaaPoistaJa kiitos aurinkoisista terveisistä, olosuhteiden pakosta lähetän syksyisen sateiset terveiset takaisin :)