lauantai 8. helmikuuta 2014

Marianne-suklaamuffinssit


Mieleni teki kokeilla uudehkoja muffinssivuoksia, joten leivottiin pikku-apulaisen kanssa Marianne-suklaamuffinsseja. Hyviä tuli, ja etenkin mokkapalamainen kuorrute oli ihanan makuista. Kenties kuitenkin seuraavalla kerralla teen pienempiä suupalan kokoisia muffinsseja, jotka kuorrutuksen kanssa olisivat sopivia suupaloja. Näistä isoista suklaisista muffinsseista tulee nimittäin aika helposti yliannostus makeaa!


Ohje:

100 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (laitoin 0,5 dl O'boyta, ja 0,5 dl Pirkan reilun kaupan luomu-jauhetta)
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl suolaa
n. puoli pussia Fazerin Marianne crushia

Kuorrute:

60 g voita
5 dl tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
50 g Valio vaniljatuorejuustoa
2 rkl kahvia

1. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Sekoita pehmeä voi ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen, sekoita taikinaa koko ajan.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää niitä vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
4. Sekoita lopuksi Marianne crushit joukkoon.
5. Paista 200 asteessa 25 minuuttia.
6. Tee kuorrute sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
7. Koristele jäähtyneet muffinssit oman maun mukaan.



Minulla on tapana maistattaa näitä leivonnaisia muillakin, tällä kertaa ne lähtivät maailmalle tällaisessa paketissa :)


1 kommentti:

  1. Pitäisi varmaan olla 0,5 tl suolaa, eikä 0,5 dl..?

    VastaaPoista