Olemme illalla menossa kylään syömään, ja teki mieli viedä jotain hyvää tuliaisena. Haluaisin kovasti opetella leipomaan erilaisia ihania leipiä, joten päätin aloittaa tänään yhdellä helpoimmista (kuulemma), eli focaccialla. Olen toki syönyt focacciaa monen monta kertaa, mutta en ollut tätäkään koskaan aiemmin itse tehnyt. Alla reseptiä:
3,5 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa (luomuyrteillä maustettua)
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
Päälle voi laittaa mitä vain oman maun mukaan, minä laitoin oliiviöljyä, valkosipulia, punasipulia, vuohenjuustoa ja kirsikkatomaatteja.
Sekoitin hiivan jauhoihin, ja jauhot sekä suolan reilusti kättä lämpimämpään vesi-oliiviöljyseokseen. Tein ensin taikinan kitchen aidilla, mutta siitä tuli jotenkin kovan ja tiiviin oloinen, eikä lainkaan sellainen pehmeä niin kuin pitäisi. Se sai olla siis koekappale joka jää kotiin, ja toisen taikinan teinkin sitten käsin. Onnistui paljon paremmin, taikinasta tuli superpehmeä!
Annoin taikinan kohota ensin n. puoli tuntia, jonka jälkeen painelin sen leivinpaperilla vuorattuun ja oliiviöljyllä voideltuun vuokaan. Annoin kohota vielä toiset puoli tuntia, jonka jälkeen painelin kuoppia taikinaan. Kuopat täytin oliiviöljyllä, valkosipulilla, kirsikkatomaateilla ja vuohenjuustolla, ja päälle ripottelin vielä sormisuolaa.
Paistoin molemmat leivät (eli koekappaleen ja "oikean" leivän) samaan aikaan kiertoilmauunissa, 230 asteessa n. 15 minuutin ajan.
Nyt vien focaccian mukanani illalliselle, ja jännityksellä odotan, millainen siitä tuli! Sen verran voin jo kertoa, että koekappale maistui tosi hyvältä, ja oli ihanan pehmeä leipä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti