Leivoin viime viikonloppuna muutaman kakun eräisiin juhliin, ja tässä ensimmäinen leipomuksistani.
Kinkkuvoileipäkakku:
n. 1 pkt ruispaahtoleipää
n. 1 pkt vaaleaa paahtoleipää
(leivän määrä riippuu kakun koosta/mallista, pyöreään kakkuvuokaan meni tämän verran leipää)
lihalientä kostutukseen
1. täyte:
300 g keittokinkkua pilkottuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g yrttituorejuustoa
150 g ranskankermaa
maustekurkku pilkottuna
pippuria
2. täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g ranskankermaa
1 paprika pilkottuna
1/2 kurkku raastettuna
suolaa
pippuria
Kuorrutus:
200 g pippurituorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
150 g ranskankermaa
Koristeeksi villirucolaa, kirsikkatomaatteja ja kinkkua.
Täytteet valmistetaan yksinkertaisesti sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Ennen kakun kokoamista leikkaa paahtoleipien reunat pois, ja vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Voileipäkakku kootaan kuten täytekakkukin, eli ensin ladotaan leipäpaloja pohjaksi, ja kostutetaan ne hyvin lihaliemellä. Pohjan päälle ladotaan puolet ensimmäisestä täytteestä, jonka päälle ladotaan taas leipäkerros. Sen perään lisätään puolet 2. täytteestä. Tätä jatketaan, kunnes leivät ja täytteet loppuvat, tai kunnes kakku on sen kokoinen kuin haluat. Näillä määrillä tuli yhteensä 5 kerrosta leipää, ja kakku oli aika suuri :)
Kakun kannattaa antaa levätä yön yli jääkaapissa, ja seuraavana päivänä sen voi irrottaa vuoasta. Kuorrutteen tein vaahdotamalla Flora vispin, ja sekoittamalla loput aineet sekaan. Kakun voi kuorruttaa haluamallaan tavalla, ja koristella muutenkin oman maun mukaan.
Tästä tuli tosi hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti