torstai 29. toukokuuta 2014

Marenkisuukot


Nämä pienet marenkisuukkoset ovat maailman helpoin valmistaa, ja lopputulos on aivan syötävän suloinen! Ja ainesosiakin on hurjat kaksi kappaletta: munanvalkuainen ja sokeri. Tein aika pienen satsin tällä erää, koska nyt ei ole mitään juhlia tai muuta erityistilannetta, huvitti vaan tehdä jotain pientä makeaa. Käytin marenkiin 75 g (n. 3 munan) valkuaista ja 150 g erikoishienoa sokeria. Marenkeja tuli noin 25 kpl.

Marenki valmistetaan vatkaamalla ensin munanvalkuaiset vaahdoksi (niin että vaahtoon jää "huippu", joka pysyy ylhäällä). Sen jälkeen lisätään sokeri lusikallinen kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Kun sokerit on vatkattu marenkiin, pursotetaan pellille suukkoja, ja paistetaan 90 asteessa n. 40 minuutin ajan. Marengin kuoresta tulee rapea, mutta sisus on ihana pehmeä.

Halutessaan suukot voi värjätä elintarvikeväreillä, tässä siihen hyvät ohjeet: Colouring & Piping Meringue Kisses . Minä laitoin nyt punaista ja turkoosia, mutta esimerkiksi lastenjuhliin näitä voisi tehdä usemmassakin värissä!


Tässä vielä vähän söpistelyä, eli nämäkin pikkuherkut sopivat täydellisesti viemisiksi, laittamalla ne söpöihin rasioihin tai sellofaanipussiin saat tosi hauskat tuliaiset!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti