Kinkkukakun kaveriksi tein viime viikonlopun juhliin pienemmän lohikakun.
Tässä ohjetta:
16 palaa ruis- ja vehnäjauhelihaa (tai riippuu siitä, kuinka suuren kakun haluaa tehdä!)
kasvislientä kostukkeeksi
Täyte 1:
puolikas paprika pilkottuna
300 g lämminsavulohta
200 g ranskankermaa
sitruunapippuria
Täyte 2:
tilliä pilkottuna
200 g ranskankermaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
sitruunapippuria
Kuorrute:
200 g katkaraputuorejuusto
100 g maustamaton tuorejuusto
n. 120 g smetanaa
Kakku täytetään kerroksittain, eli leipäpaloja ladotaan 4 vierekkäin, kostutetaan ne kasvisliemellä, ja laitetaan toista täytettä päälle. Sitten taas leipäkerros, ja toista täytettä. Tätä jatketaan, kunnes leivät ja täytteet on käytetty. Kiedoin kakun tiukkaan kelmuun, ja annoin levätä yön yli.
Kuorrute valmistetaan sekoittamalla kaikki aineet hyvin yhteen. Smetanaa voi laittaa enemmänkin, riippuu siitä kuinka notkeaa kuorrutteesta haluaa. Kuorrututuksen jälkeen kakun voi koristella haluamallaan tavalla. Minä käytin lohta, tilliä, villirucolaa ja limettiä.
Tämäkin oli tosi hyvää, ja teen varmasti joskus uudestaankin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti