sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Halloumi-caesar ja fetapiirakka

Perjantaina istuimme kaveriporukalla iltaa, ja tein tarjottavaksi halloumi-caesarsalaatin ja feta-kinkkupiirakan. Törmäsin vähän aikaa sitten todella hyvään (ja helppoon!) caesar-kastikeohjeeseen,  ja sitä olenkin tehnyt jo useita kertoja.

Caesar-kastike, alunperin täältä:

1 muna
2,5 dl ruokaöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 rkl vettä
0,5 rkl valkoviinietikkaa
0,5 rkl Dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria

Kaikki aineet laitetaan korkeaan astiaan, ja sekoitetaan sauvasekoittimella. Oikeasti, muutama sekunti ja niin herkullinen kastike on valmis. Sen verran tuunasin alkuperäistä reseptiä, että vähensin sitruunamehun 2-3 ruokalusikallisesta yhteen, koska muuten siitä tuli liian sitruunaista omaan makuuni. Niin, ja sardelleja ei tullut mieleenkään laittaa mukaan :)

Salaattina käytin jäävuorisalaattia, rucolaa ja tammenlehväsalaattia. Lisäksi laitan aina caesarsalaattiin kirsikkatomaatteja, vaikkeivät ne sinne kai oikeasti kuulukaan. Ja jotta salaatti olisi hieman "tukuisampi", paistoin mukaan halloumi-juustoa.



Salaatin kaveriksi valmistin pika-pikaa feta-kinkkupiirakan. Pohjan ostin pakkasesta, ja täytteeksi laitoin Pirkan salaattijuustokuutioita öljyssä, saunapalvia (n. 250 g),  ja muna-kerma-juustoraasteseoksen (2 munaa, 2 dl kuohukermaa, n. 100 g juustoraastetta). Uunissa 200 astetta ja 30 minuuttia, helpompaa ei voisi olla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti