tiistai 17. joulukuuta 2013

Suklainen täytekakku


Tein jo jonkin aikaa sitten serkkuni pyynnöstä pienen täytekakun, johon ei haluttu kermavaahtoa. Siispä täytekakku sai suklaakuorrutuksen. En ollut aiemmin kokeillut tätä, eikä kuorrute todellakaan täydellisesti onnistunut, mutta kuulemma kakku oli hyvää! Eikä siitä itseasiassa niin pienikään tullut, mutta samapa tuo :) Tässä ohjetta:

Pohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0.5 tl leivinjauhetta

  1. Vatkaa sokeri ja huoneenlmpöiset kananmunat vaahdoksi.
  2. Sekoita loput aineet kulhossa, ja sihtaa ne siivilän läpi munasokerivaahdon joukkoon. Tässä vaiheessa ei enää sekoiteta taikinaa voimakkaasti, vaan varovasti puuharukalla käännellen.
  3. Kaada taikina esim. irtopohjavuokaan. Itse laitan pohjalle leivinpaperia, ja voitelen reunat margariinilla.
  4. Paista kakkua uunin alaosassa, 175 astetta ja n. 40 minuuttia.

Täyte

2,5 dl Flora vispiä
150 g maitosuklaata 
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria

  1. Sulata suklaa mikrossa.
  2. Vatkaa Flora Vispi löysäksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri.
  4. Vatkaa lopuksi sula suklaa joukkoon.
Suklaatäytteen alle laitan yleensä vadelmahilloa, ja kerrosten väliin joko tuoreita tai pakastevadelmia. Suklaana voi luonnollisesti käyttää myös valkoista tai tummaa suklaata, oman maun mukaan! Minä tykkään Fazerin sinisestä eniten :)

Kuorrute:
n. 150 g maitosuklaata
1 dl kermaa
  1. Lämmitä kerma kattilassa kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi.
  2. Sulata suklaa mikrossa.
  3. Lisää kermaan sula suklaa, ja sekoita tasaiseksi.
  4. Jäähdyttele kuorrutetta jonkun aikaa, ja kaada kakun päälle. Minä en ehkä jäähdytellyt sitä tarpeeksi, koska suklaa ei jäänyt reunoille niin nätisti kuin kakun päälle... Ehkä ensi kerralla onnistun paremmin!
  5. Koristele haluamallasi tavalla.



Laitoin kakun vielä söpöön laatikkoon, ja sellaisena se matkasi syntymäpäiväjuhlille! Laatikko on Confetista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti