keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Mangojuustokakku

Tänä jouluna sovittiin, että joulupöydän ei tarvitse olla niin perinteinen. Kaikilla on omat inhokkinsa jouluruuissa, joten eihän ole mitään järkeä syödä niitä vuoden tärkeimmällä illallisella. Omat inhokkini ovat mm. lanttulaatikko, rosolli ja hillosipulit. Siis hyi.

No, kyllä se anopin joulupöytä notkui myös perinteisistä jouluruuista, mutta jälkiruoka piti pintansa, ja se oli tänä jouluna mangojuustokakku. Tämä oli ensikokeilu, ja voi olla että reseptiä täytyy hioa vielä jossain vaiheessa, mutta tällä ohjeella tuli oikein raikas ja "hedelmällinen" kakku, kuten eräs kakun syöjä sanoi :)



Ohje:

Tein 4 munan kakkupohjan, jonka leikkasin 3 osaan. Yksi kolmasosa siis toimi kakun pohjana. Loput kaksi ohutta pohjaa laitoin pakastimeen seuraavia kakkuja odottelemaan.

Täyte:

5 dl Flora Vispiä
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
1 prk vaniljarahkaa (200 g)
200 g mangotuorejuustoa
2 prk säilykemangoa
7 liivatelehteä
4 rkl mangomehua

Kiille: 

3 prk Piltti mangososetta
4 rkl mangomehua 
4 liivatelehteä


  1. Soseuta mangot esim. sauvasekoittimella.
  2. Vatkaa Flora Vispi löysäksi vaahdoksi.
  3. Sekoita joukkoon sokerit, rahka ja tuorejuusto.
  4. Sekoita mangosose kermaan.
  5. Sekoita liuotetut liivatteet kuumaan mangomehuun.
  6. Sekoita liivateneste ohuena norona täytteen sekaan.
  7. Kostuta kakkupohja mangomehulla, ja kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle.
  8. Anna kakun hyytyä muutama tunti jääkaapissa.
  9. Valmista kiille sekoittamalla liuotetu liivatteet ensin kuumaan mehuun, jonka jälkeen liivateneste sekoitetaan ohuena norona mangososeeseen.
  10. Kaada kiille kakun päälle, ja anna hyytyä yön yli.
  11. Koristele haluamallasi tavalla, minä käytin tällä kerralla valkosuklaata ja ananaskirsikoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti