lauantai 11. tammikuuta 2014

Bataattiranskalaiset

Herkuton tammikuu on laittanut hc-herkuttelijan miettimään ankarasti terveellisiä, mutta silti herkullisia ruokia. Testiin pääsi tänään bataattiranskalaiset. Bataattiranskalaiset oli tosi helppo valmistaa, ja olivathan nämä kyllä tosi herkkuja! Kelpasivat loistavasti lauantai-illan herkkuruuaksi. Pikku-apulainen olisi kyllä mieluummin syönyt tavis-ranskalaisia... :)

Ohje:

Leikkaa bataatti tikuiksi. Meillä oli 2 keskikokoista bataattia, joka oli aivan liian suuri määrä kahdelle aikuiselle ja yhdelle nirsolle pikku-apulaiselle.



Tee mausteseos oman maun mukaan, meillä käytettiin näitä: 
  • pippurisekoitus
  • chili explosion
  • savupaprikajauhe
  • cayanne
  • suola
  • maustepippuri


Laita bataattitikut pussiin, ja heitä perään 3-4 ruokalusikallista öljyä. Käytin Jamie Oliverin oliiviöljyä. Ravistele pussia niin, että öljy leviää bataatteihin. Ja erittäin toimivaksi osoittautui vanha kunnon paistopussi, se kesti sekoittelut ja ravistelut hyvin! Sen jälkeen heitä mausteseos mukaan, ja ravistele, kunnes bataatit ovat maustuneet tasaisesti.



Paista bataattiranskalaisia uunipellillä 250 asteessa n. 35 minuutin ajan. Ranskalaiset saavat tummua kunnolla, koska siten niistä tulee ihanan rapsakoita. Ei ehkä kovin kauniita, mutta tosi hyviä!



Näiden kavereina oli mausteiset jauhelihapihvit, sekä valkosipulimajoneesi. Vatsa kiittää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti