perjantai 24. tammikuuta 2014

Kurpitsakeitto


Vapaapäivät ja viikonloput ovat siitä ihania, että voi vähän panostaa ruoanlaittoon. Tämän aurinkoisen pakkaspäivän kunniaksi tein mausteista kurpitsakeittoa. Vaikka en ole ikinä ollut kummoinen kokki, niin nyt on pakko kehua: tästä tuli aivan järkyttävän  hyvää!! Ja tämä oli täysin uusi kokeilu, en ole edes maistanut kurpitsaa aiemmin. Turha sitä  kuitenkin oli pelätä, kun lopputulos oli näin hyvää :) Ja jälleen kerran, superhelppoa.

Näitä tarvitset:

1 myskikurpitsa (n. 1 kg)
1,5 sipulia
4 valkosipulin kynttä (laita vähemmän, jos valkosipulihönkä häiritsee!)
1 tuore punainen chili
inkivääriä
2 lihaliemikuutiota
n. 150 g vuohenjuustoa
öljyä
suolaa ja mausteita maun mukaan

Ja tässä ohjetta:

Leikkaa ja kuori kurpitsa, sekä kaiva siemenet ulos. Levitä palat pellille leivinpaperin päälle, sivele ne oliviöljyllä, ja mausta mielesi mukaan. Minä käytin Jamie Oliverin chilisuolaa.



Paahda kurpitsoja uunissa 180 asteessa n. 40 minuutin ajan.

Kurpitsojen ollessa paahtumassa valmistele sipulit, valkosipulit ja chili. Raasta myös inkivääri. Kuullota sipulit ja chili kattilassa, ja lisää sen jälkeen kattilaan n. litra kuumaa vettä. Lisää tässä vaiheessa myös lihaliemikuutiot ja inkivääri.


Kun kurpitsat ovat paahtuneet, lisää myös ne kattilaan. Keitä vielä n. 10 minuuttia, ja lisää viimeiseksi vuohenjuusto. Soseuta keitto sauvasekoittimella, ja valmista tuli!


Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti