Näitä tarvitset:
1 myskikurpitsa (n. 1 kg)
1,5 sipulia
4 valkosipulin kynttä (laita vähemmän, jos valkosipulihönkä häiritsee!)
1 tuore punainen chili
inkivääriä
2 lihaliemikuutiota
n. 150 g vuohenjuustoa
öljyä
suolaa ja mausteita maun mukaan
Ja tässä ohjetta:
Leikkaa ja kuori kurpitsa, sekä kaiva siemenet ulos. Levitä palat pellille leivinpaperin päälle, sivele ne oliviöljyllä, ja mausta mielesi mukaan. Minä käytin Jamie Oliverin chilisuolaa.
Paahda kurpitsoja uunissa 180 asteessa n. 40 minuutin ajan.
Kurpitsojen ollessa paahtumassa valmistele sipulit, valkosipulit ja chili. Raasta myös inkivääri. Kuullota sipulit ja chili kattilassa, ja lisää sen jälkeen kattilaan n. litra kuumaa vettä. Lisää tässä vaiheessa myös lihaliemikuutiot ja inkivääri.
Kun kurpitsat ovat paahtuneet, lisää myös ne kattilaan. Keitä vielä n. 10 minuuttia, ja lisää viimeiseksi vuohenjuusto. Soseuta keitto sauvasekoittimella, ja valmista tuli!
Bon appetit!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti